Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Fotbalový klub Libež byl založen v únoru roku 1984 a výbor, který se postaral o jeho založení, pracoval v tomto složení:

Miloslav Kněžík - předseda

Josef Balík - jednatel

František Vodolán - tajemník

Zdeněk Hýla ml. - hospodář

Miroslav Noha - člen výboru

 

První utkání bylo odehráno v Divišově s místní Jawou "B" a skončilo remízou 1:1. První libežskou branku v historii vstřelil Miloslav Kněžík.

Hřiště v Libži se otevíralo slavnostně s hudbou pana Sysla a šlo se průvodem ze staré školy, která sloužila jako kabiny. Soupeřem při této slavnosti bylo velmi silné družstvo z Maršovic vedené sekretářem svazu panem Fürstem.

 

Mužstvo mužů bylo přihlášeno do okresní soutěže IV. třídy pro sezónu 1984/1985. Do III. třídy mužstvo postoupilo v roce 1992, bohužel hned v následující sezóně se soutěž nepodařilo udržet a sestoupilo se zpět do IV. třídy. Další postup se slavil v roce 1996, od té doby jsme byli se střídavými úspěchy stálým účastníkem této soutěže až do roku 2008, kdy následoval opět sestup o třídu níže. Roky 2009 a 2010 znamenaly postup a po jediné sezóně opět sestup. Nejnižší soutěž jsme hráli až do roku 2015, kdy jsme slavili návrat do III. třídy. V soutěži jsme vydrželi opět pouze krátce, dva roky, a v roce 2017 opět sestoupili. V tomto roce se však tým výrazně posílil a rázně omladil, což mělo pozitivní následek - opět postup a následné roky umístění na špičce tabulky III. třídy. V roce 2020 jsme dokonce po odehraných 8 kolech tabulku vedli s plným počtem bodů, avšak soutěž byla vlivem koronavirových opatření nedohrána a tabulka nezapočtena.

 

Od založení klubu se vystřídalo několik mládežnických týmů. Úspěchy slavily některé silné ročníky žáků a posléze dorostenců, ze kterých poté vzešly hráčské opory i pro tým mužů. V současné době z důvodu úbytku dětí v Libži žádný mládežnický tým není registrován.

 

Klubové barvy jsou modrá a bílá.